2024. július 25., csütörtök, Kristóf és Jakab névnapja van.
FOGÁSI NAPLÓ LEADÁSA, HORGÁSZJEGY VÁLTÁSA
IRODÁNK: Kecel, Fő tér 7.(Műszaki Áruház)

ÜGYFÉLFOGADÁS SZEMÉLYESEN!


A keceli horgászatot kedvelő emberek kezdetben a város környéki tőzeggödrökben, Dunavölgyi-főcsatornán, majd a város szívében lévő kenderföldi tavon horgásztak, akkor még csak vidéken lehetett horgászengedélyt váltani. Ennek hatására 1968-1969 évben úgy határoztak, hogy létrehoznak egy horgász szervezetet, így jött létre a Keceli horgász egyesület. Első hivatalos bírósági bejegyzés 1971. megalakulásának évében 40 horgász volt tagja.

A sima tavat kezdetben a tőzegbánya vállalat saját halastóként üzemeltette, telepítette a bányamunkások élelmezése céljából. A horgászegyesület, megalakulása után kezelésbe kapta a tavat. Első évben 1 mázsa 33 db amurt telepítettek a hínár gyérítése céljából. Ahogy nőtt az egyesület létszáma úgy nőtt a telepített halak mennyisége. 1973-74 évben 25 mázsa amur került a vízbe, aminek következtében pár éven belül csodálatos tiszta hínármentes vízben horgászhattak tagjai.

Az egyesület évről évre fejlődött, horgászai a Sima tavon és kecel határában lévő Dunavölgyi-főcsatornán horgászhattak. Napjainkban tag létszáma meghaladja a 300 főt.

Egyesület szabályzat
Kecel Horgászegyesület